Søk
Lukk denne søkeboksen.

Et så godt liv, og en så god død som mulig

Vi kan nesten ikke tro at det er sant! I kveld kom den fantastiske nyheten om at det endelig settes av øremerkede midler til barnepalliative team i hele landet! Hele 30 millioner kroner styrkes de barnepalliative teamene med! Dette har vært en kampsak for Løvemammaene helt siden oppstarten av Barnepalliasjonskomitéen vår i 2019, så i kveld triller det gledestårer hos oss alle i organisasjonen – og helt garantert blant våre mange medlemmer.

Løvemammaene, med vår barnepalliasjonskomité i spissen, har alltid hatt et stort engasjement for en kraftig styrking av det barnepalliative fagfeltet her i landet, og for den hittil mangelfulle økonomiske finansieringen av barnepalliative team i hvert helseforetak og sykehus med barneavdelinger. Vi er så ufattelig stolte over innsatsen som er lagt ned for å få dette til, både i Løvemammaene, fra fagfolk, spesielt ildsjeler i Norsk barnelegeforening og Barnesykepleierforbundet, samt et godt samarbeid med andre interesseorganisasjoner. Dette er et uhyre viktig gjennomslag for nettopp de familiene som lever med barn som har livsbegrensende diagnoser, og hjelperne rundt.

Det er SV som nå har forhandlet frem en sårt tiltrengt finansiering av barnepalliasjonsteam i hele landet sammen med regjeringspartiene. Et strålende steg fremover mot målet om en helhetlig oppfølging for barn og unge i palliasjon.

Dette er som en varm klem til alle barn, ungdommer og deres familier som står i de tøffeste hverdagene.

Tusen takk til SV og regjeringspartiene for disse sårt trengte midlene. Dere skulle bare visst hvor mye dette betyr!

Søk