Søk
Lukk denne søkeboksen.

Foredrag for kirurgisk avd. for barn på Rikshospitalet

I dag var Løvemammaene på Rikshospitalet og Kirurgisk avdeling for barn (KAB-enhetene) for å holde foredrag om livet med sykt barn sett fra et pårørendeperspektiv. Det var vår styreleder Bettina Lindgren og nestleder Elin Gunnarsson, som begge har barn som har tilbrakt mye tid på de ulike KAB’ene, som representerte organisasjonen.

Foredraget tok for seg hvem Løvemammaene er, og hva vi kan tilby foreldre som oppholder seg mye på sykehus. Videre handlet foredraget om den enorme krisen det er å få et barn med sykdom/funksjonsvariasjon, ulike følelser og reaksjoner man kan ha som foreldre, og hvordan møte oss i vår livs største krise. Det ble også snakk om tvangsbruk mot barn i helsevesenet. Elin og Bettinas barn har ulike utgangspunkt og de sammenlignet egne opplevelser og forskjellsbehandling i møtet med helsevesenet i forbindelse med hvordan barna møtes og hvilke premier de får – om de i det hele tatt får det… Men det kom også tydelig fram hvordan det å bli møtt på en god måte har betydd mye for de begge to.

Det var en lydhør og flott gjeng ansatte i salen fra de ulike enhetene til KAB, og vi takker så mye for at vi fikk komme å dele litt av våre perspektiver og tanker.

Visste dere forresten at KAB har en egen Instagram-konto?
Anbefaler å følge dem på @barnesykepleie der.

nb_NONorsk bokmål
Skroll til toppen
Søk