Søk
Lukk denne søkeboksen.

FOREDRAG FOR MORGENDAGENS SYKEPLEIERE

NSF student (Norsk sykepleieforbund) sitt regionslag i Kristiansand ønsket foredrag fra Løvemammaene, og det ville vi selvfølgelig gjerne gi dem. Styreleder Bettina Lindgren deltok i Kristiansand, mens Eline Grelland Røkholt som leder i Bære sammen var med via Teams. Tross litt tekniske problemer, kom vi i gang med en lang økt på ettermiddagen for en sal full av morgendagens sykepleiere.

Bettina fortalte om opplevelsen fra å gå fra å være vanlig par i en ordinær hverdag, til å bli trebarnsforeldre på to år til barn som alle startet livet på nyfødtintensiven, og med alvorlig sykdom. Studentene fikk høre om hvordan det er å være foreldre i møte med hjelpeapparat, på sykehus og i hverdagslivet. Det ble en god dose realitetsorientering om hvor kompleks hverdagen kan være og hvordan det oppleves fra foreldreperspektivet. Temaet tvang i sykehus, og tips om hvordan tvang kan unngås i prøvetaking, prosedyrer og undersøkelser fikk også studentene høre om.

Eline sitt foredrag handlet om det vanskelige temaet barnepalliasjon. Hun hadde fokus på hvordan målet om et godt liv og målet om en god død, der begge skal være viktige i møte med familiene dette gjelder. Studentene fikk også en faglig innføring i sorgteoretisk forståelse, og hvordan forståelsen av sorg kan overføres i praksis til hvordan det er leve med et alvorlig sykt barn som skal dø av sin tilstand. Temaet oppfølging av søsken og ivaretakelse av søsken i sykehus var vi også innom.

Vi takker for at vi fikk komme til NSF student i Kristiansand, og en stor takk til alle som velger å gå inn i sykepleieryrket. Det står det stor respekt av! Vi ønsker dere masse lykke til videre.

Ønsker ditt studentlag også foredrag om møte med barn og deres pårørende, er det bare å ta kontakt med oss her.

nb_NONorsk bokmål
Skroll til toppen
Søk