Søk
Lukk denne søkeboksen.

FOREDRAG OM BARN I AVLASTNINGSBOLIG

I dag har Janne og Nina fra barnepalliasjonskomitéen vært i Tønsberg og holdt et 2 timers foredrag for ansatte i avlastningsbolig i kommunen. Tema var pårørendeperspektivet rundt det å ha barn i avlastningsbolig.

De snakket blant annet om egne erfaringer, sykdom under avlastning, den triste trenden der kommunene vil spare penger og bygge monsteravlastningsboliger, at det er fint å kombinere avlastning i bolig og BPA, samt hvor viktig jobb de ansatte gjør for familiene som trenger avlasting i bolig. De har et godt innblikk i hvor stor meromsorgen i mange tilfeller er.

Tønsberg kommune skal ha honnør for å gi gode og forutsigbare avlastningstilbud til familiene. De tilbyr for å nevne noe, avlastning annenhver helg, turnuser som gir barna godt kjente ansatte, og grillfest/samling for barna og familiene deres. De har i tillegg mulighet til å tilby ekstra avlastning ved behov, eksempelvis om foreldrene selv blir syke. Det er 5-6 familier som deler på 4 plasser i boligen, noe som gir god kapasitet og et imponerende godt tilbud. 3 barn bor i tillegg fast. I tillegg har de egen koordinator/saksbehandler i kommunen som behandler alle søknader som gjelder barn. Det er uten tvil en fordel for familiene, som da får en saksbehandler med mye erfaring og kunnskap. De er og gode på å møte barnet, gjerne hjemme, i forkant av tildeling av avlastning.

Fagdagen ble avholdt på Åsgårstrand Hotell, hvor vi fikk servert en nydelig lunsj. I tillegg fikk de sett Tønsberg by for første gang

Etter foredraget solgte Janne hele 26 armbånd fra Askilfondet til publikum. Halvparten av inntekten går til Løvemammaenes barnepalliasjonsprosjekt Bære sammen. Helt fantastisk!

Søk