Søk
Lukk denne søkeboksen.

FOREDRAG OM BARNEPALLIASJONSLIV OG SORGSTØTTE

Denne uken var Beate Søraunet og Eline Grelland Røkholt fra Barnepalliasjonskomitéen og Bære Sammen-prosjektet, invitert til Trondheim for å snakke med de ansatte i Gartneriet Barnehage.

I Bære Sammen legger vi stor vekt på å vise barnepalliasjonslivet slik det oppleves fra oss som foreldre, og vi møtte en engasjert gjeng som fikk en god blanding av teori og praksis i framlegget.

Beate fortalte om hverdagslivet med Even og om hva som er viktig for Even som barn, og for dem som familie. Even blir nå skolegutt, og overgangen fra en trygg barnehagehverdag står for døren. Beate snakker tydelig om møte mellom foreldre og hjelpere rundt, og om gode og mindre gode eksempler på inkludering.

Eline snakket om sorgreaksjoner og sorg som begrep, og om veien til å forstå hva det innebærer å ha et barn med en palliativ diagnose. Å ha oppdatert og kvalitetssikker kunnskap om sorg, er svært vesentlig for ansatte som skal jobbe nært barn som man vet skal dø. Det trengs både for å forstå foreldre og søsken, men også som en støtte for seg selv i den ansvarsfulle jobben de står i. Vi i Bære Sammen ser at mange ansatte står altfor alene i det som er vanskelig, både underveis og ikke minst knyttet til når barn dør. Derfor er vi spesielt opptatt av foreldresamarbeid, og av ivaretakelse av ansatte etter dødsfall.

Gartneriet Barnehage har en forsterket avdeling med plass til barn med funksjonsnedsettelser og sammensatte behov. Der kan de gi en tilpasset barnehagehverdag til barn som trenger det. I Bære Sammen ser vi den utrolig viktige jobben de ansatte gjør i å nettopp bære sammen med oss foreldre, og å sette barnelivet i sentrum. Vi takker for invitasjonen og for et godt møte fylt av latter og tårer.

nb_NONorsk bokmål
Skroll til toppen
Søk