Søk
Lukk denne søkeboksen.

KAMPEN FOR GOD BARNEPALLIASJON FORTSETTER

barnepalliasjon, Ahus, Løvemammaene

Den 5. mars var Løvemammaene invitert til møte på AHUS med deres nyopprettede barnepalliasjonsteam. Det var Eline, Anne og Marlene fra Løvemammaenes barnepalliasjonskomitee som representerte organisasjonen og vi møtte flere av de ulike medlemmene i det som er og skal bli det barnepalliative teamet på Akershus sykehus.

Samtidig som vi fikk presentert våre synspunkter på hva som bør tilbys i et barnepalliativt team fikk vi delt våre private erfaringer og historier. Det vi har tilfelles er at vi alle har barn som vi har måttet bære eller vet vi skal bære på livets siste reise, det som skiller oss er helt ulike opplevelser angående det å skulle stå på bena når man skal miste barnet sitt. 

Vi som organisasjon er utrolig glade over å se og møte mennesker som vil gjøre en innsats og endring innenfor dette feltet, det et felt som betyr mye for oss, men vi ser også tydelig at vår kamp langt fra er over. Fortsatt virker det som om det eksisterer en idé om at det er nok å danne barnepalliative team på norske sykehus uten å sette av reelle midler til selve driften.

Ildsjeler, vilje, gode intensjoner og arbeidslyst kan gjøre mye, men om man skal klare å støtte, hjelpe og tilby disse familiene det de trenger gjennom uker, måneder og til og med år så må det øremerkes økonomiske midler til nettopp driften av disse teamene. 

Vi takker AHUS for at vi fikk komme og lover å fortsette å brøle. 

Søk