catharina dørumsgard barnepalliasjon

LIVSKVALITET I BARNEPALLIASJONEN – GODE ØYEBLIKK, KOMMUNIKASJON OG VERDIGHET

Hva betyr «god livskvalitet», om ikke humor, lek og kjærlighet?

Denne fredagen var Catharina Dørumsgard fra Løvemammaenes Barnepalliasjonskomité invitert til å holde foredrag på Helsekonferansen 2021, arrangert av FFO sin fylkesavdeling i Vestfold og Telemark.

Livskvalitet i barnepalliasjonen. Hvordan gi barnet et godt liv uansett hvor langt det blir?

Når man er avhengig av hjelpeapparat og helsetjenester for å kunne overleve, blir det å kunne kommunisere på en god måte med disse tjenestene avgjørende for i hvilken grad barnet/ ungdommen som er i palliasjon får mulighet til et godt og verdig liv. Det er et stort ansvar å legge på foreldre som står midt i en av sitt livs største kriser. Hvordan kommunisere på en måte som kan gi innsikt i liv som ikke ligner andres? Og hvordan kan slike liv gi rom for det barna trenger aller mest, nemlig humor, lek og kjærlighet?

I prosjektet Bære Sammen, som dette foredraget var en del av, jobber Løvemammaenes Barnepalliasjonskomité med blant annet disse problemstillingene. Og det var dette Catharina snakket om, i tillegg til at hun delte sin personlige historie med deltagerne på konferansen.

Løvemammaene er veldig takknemlige for muligheten til å bidra med vårt foreldreperspektiv inn i andre brukerorganisasjoner. Å snakke til et publikum som virkelig vet hva det å være avhengig av andres profesjonalitet for å leve et verdig liv handler om, var rørende og sterkt. Vi kommer gjerne tilbake. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Rull til toppen