Søk
Lukk denne søkeboksen.

LØVEMAMMAER I AKSJON I FREDRIKSTAD

I dag har Helle og Nina i Løvemammaene reist til Fredrikstad igjen, etter initiativ fra Anneth Nielsen i Uloba. Vi takker Anneth (og Uloba) for invitasjon til samtalerunde med politikerne i Fredrikstad kommune. Vi slo oss sammen og var flere med assistansebehov som ga info og spørsmål om BPA til politikerne i dag. 

Løvemammaene tok opp både tilbakemeldinger vi har fått fra familier i Fredrikstad kommune vedrørende BPA og timer til fritid. Vi formidlet også behovet for at lokalpolitikere løfter saker nasjonalt. 
Vi fikk beskjed fra flere politikere at de ønsket tilsendt våre innspill vedr BPA. 

For at BPA ordningen skal bli det likestillingsverktøyet det er ment å være, så må helsehjelpbehov man trenger i hverdagen for å kunne leve livet sitt, innlemmes i BPA lovverket som en rettighet. Løvemammaene er veldig tydelig på at det er helt nødvendig. 

Et sitat vi er svært enig i fra Anneth Nielsen:
«VI HAR EN LIKESTILLINGSKRISE I NORGE I DAG!»
Så lenge funksjonshemmede og foreldre til kronisk syke og funksjonshemmede barn må kjempe for å få oppfylt menneskerettigheter, så er det en likestillingskrise i Norge. 
Menneskerettigheter som rett til frihet, selvbestemmelse, ferie, fritid, familieliv og trygghet i hverdagen er absolutt ingen selvfølgelighet for personer med assistanse behov i dag. 

Eldre og Folkehelseminister Sylvi Listhaug var også i Fredrikstad i dag. Hun fikk en invitasjon om et besøk hjem til Nina og Edvan for å høre om den fantastiske BPA-ordningen der helsehjelp er inkludert, noe hun sannsynligvis skulle få til etter valgkampen.

Søk