KAROLINE

Fast snapper på Løvemammaenes Snapchat-kanal. Leder i valgkomiteen til Løvemammaene.

Bosted: Trondheim.

Sivilstatus: Mamma til Ine. Gift med Runar, som er Ines bonuspappa.

Hva gjør jeg? Utdannet innen media/markedsføring. Arbeidsleder i Ines BPA-ordning. I foreldrepermisjon 2023-2024.

Historie / diagnoser: Ine ble født 4 måneder for tidlig, altså ekstremprematur, og veide 500 gram. Hun ble tatt med hastekeisersnitt på grunn av alvorlig svangerskapsforgiftning/HELLP. Som følge av en hjerneblødning som oppstod den første leveuka så har hun fått dyskinetisk cerebral parese grad 3, atypisk autisme og alvorlig psykisk utviklingshemming. Ine kan ikke gå uten støtte eller krabbe, men hun aker seg på rumpa. Alvorlig spisevegring har resultert i at hun har fått knapp (gastrostomi) på magen for fullernæring av sondemat. Ine har hele veien hengt langt etter i den psykomotoriske utviklingen, som verbalt språk, persepsjon og forståelse. Nå begynner hun å ta store steg på dette området og har blant annet begynt å bruke flere ord for å signalisere hva hun ønsker! Og hun elsker sang og musikk! Ine har flere hjelpemidler som spesialvogn, rullestol, ståstativ og egen HC-bil fra NAV.

Spørsmål jeg ofte får på Snapchat:

  • Hvor mange timer BPA har Ine og er dere fornøyde med ordningen?
    27 timer BPA i uka. Dette er akkurat nok til at jeg får nok avlastning og Ine får personlig assistanse til å være mer selvstendig. Assistentene fungerer som hennes armer og bein og vi er utrolig fornøyd med å ha BPA!
  • Kommer Ine til å lære seg å gå og spise selv?
    Det vet vi ikke enda. Vi håper at hun en dag kan lære begge, men vi er klare over at hun kommer til å ha behov for støtte/rullestol uansett. Med tanke på matsituasjonen så har vi virkelig ingen anelse om det noen gang kommer til å løsne, så tiden vil vise!

Jeg brenner for rettferdighet og likestilling for barn med funksjonsvariasjon.

Jeg er med i Løvemammaene for felleskapet, engasjementet og fighter-viljen! Gjengen i Løvemammaene har blitt min andre familie, og samholdet i gruppa er uerstattelig. Jeg er fast snapper for kunne bidra med normalisering av funksjonsvariasjoner og sykdommer, og samtidig spre kunnskap om vårt liv med et barn med funksjonsvariasjon. Jeg er med i Løvemammaene for å kunne bidra til det utrolig viktige arbeidet vi gjør, og har et stort ønske om å endre dagens system som er ment for å ivareta våre familier. Når systemet svikter må noen ta kampen og gi beskjed om at dette ikke er greit! Den jobben tar Løvemammaene.

Skroll til toppen