KAROLINE

Nestleder og fast snapper i Løvemammaene. 

Bor i Trondheim.
Mamma til Ine født 2016.

Ine ble født 4 måneder for tidlig, altså ekstremprematur, og veide 500 gram. Hun ble tatt med hastekeisersnitt på grunn av alvorlig svangerskapsforgiftning/HELLP. Som følge av en hjerneblødning som oppstod den første leveuka så har hun fått dyskinetisk cerebral parese. Hvilken type av de to hun har vet vi ikke sikkert enda. Ine kan ikke gå selv eller krabbe, men hun aker seg på rumpa. Alvorlig spisevegring har resultert i at hun har fått knapp (gastrostomi) på magen for fullernæring av sondemat. Vi håper hun etterhvert vil lære seg å spise selv når hun blir eldre! Ine har hele veien hengt langt etter i den psykomotoriske utviklingen, som verbalt språk, persepsjon og forståelse. Nå begynner hun å ta store steg på dette området og har blant annet begynt å bruke flere ord for å signalisere hva hun ønsker! Ine har flere gåhjelpemidler og vi har akkurat søkt om spesialbil. Ine begynte i en barnehage i august 2020 hvor det er stort fokus på bruk av ASK (Assisterende supplerende kommunikasjon).

Spørsmål jeg ofte får på Snapchat:

  • Hvor mye trener dere med Ine hver dag?
    Det varierer veldig, men vi prøver å få til minst 1-2 timer med grovmotorisk trening hver dag. Hovedsaklig da gåtrening og kroppsposisjonering.
  • Kommer Ine til å lære seg å gå og spise selv?
    Det vet vi ikke enda. Vi håper at hun en dag kan lære begge, men vi er klare over at hun kommer til å ha behov for støtte/rullestol for energiøkonomisering uansett. Mtp maten så har vi virkelig ingen anelse om det noen gang kommer til å løsne, så tiden vil vise!

Jeg brenner for rettferdighet og likestilling for funksjonshemmede barn.

Jeg er med i Løvemammaene for felleskapet, engasjementet og fighter-viljen! Gjengen i Løvemammaene har blitt min andre familie, og samholdet i gruppa er uerstattelig. Jeg er fast snapper for kunne bidra med normalisering av funksjonsnedsettelser og sykdommer, og samtidig spre kunnskap om vårt liv med et funksjonshemmet barn. Jeg er nestleder i organisasjonen Løvemammaene for å kunne bidra til det utrolig viktige organisasjonsarbeidet vi gjør, og har et stort ønske om å endre dagens system som er ment for å ivareta våre familier. Når systemet svikter må noen ta kampen og gi beskjed om at dette ikke er greit! Den jobben tar Løvemammaene.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Rull til toppen