Søk
Lukk denne søkeboksen.

MØTE MED COLOPLAST OM STOMIKUTTENE

Coloplast, løvemammaene, stomi

I dag møttes Coloplast og “stomiaksjonen”, bestående av Bettina fra Løvemammaene, Vilde (initiativtaker til underskriftskampanjen), Kristine (mamma til Daniel og aksjonist) og Marianne fra Tarmbanden, i Teams-møte for å diskutere de etter hvert svært så omtalte og omstridte stomibegrensningene.

Fra Coloplast møtte Preben Skalmeraas og Lena Brenden. Coloplast er opptatt av å bidra der de kan i stomisaken. Vi hadde et godt og konstruktivt møte der vi snakket om hvordan vi kan nå fram med saken vår, og hvordan Coloplast og aksjonsgruppa kan hjelpe hverandre.

Coloplast jobber bl.a. med videoer og materiell som både viser og demonstrerer bruken av stomi.
Helfo mener nemlig kuttene i stomiutstyr var nødvendige for å sikre “rett bruk”, som om stomister misbruker eller bruker for mye stomiutstyr, men dette er hverken noe vi kjenner oss igjen i eller kan forstå. Alle stomister er forskjellige og det som passer for noen, passer ikke nødvendigvis for andre. Og der noen ikke har behov for plateforlengere i det hele tatt, er det noen som er helt avhengige av det for å kunne stå i jobb og være i aktivitet.

Vi snakket også om hvor fortvilte mange er over at begrensningene i stomiutstyr nå går ut over folks frihet, aktivisering og livskvalitet, og hvordan folk kan få hjelp mens Helfo og Stortinget somler med å evaluere og vurdere ordningen.

Det blir et nytt møte med Coloplast igjen snart der vi jobber videre med mer konkrete planer framover.

Har du problemer med stomien, eller utfordringer/er manko på stomiutstyr, og lurer på hva du skal gjøre?

Ta kontakt med Coloplast for veiledning og hjelp. De har kunnskapsrike og erfarne stomisykepleiere dere kan snakke med på telefon, hverdager kl. 9:00 – 16:00.

Coloplast tlf.: 22 57 50 00

nb_NONorsk bokmål
Skroll til toppen
Søk