Søk
Lukk denne søkeboksen.

GJENNOMSLAG I SAKEN OM PLEIEPENGER ETTER BARNETS DØD

Vi har vunnet gjennom nok en seier i kampen om en verdig pleiepengeordning! 
I 2017 fjernet regjeringen retten til pleiepenger i 3 mnd. etter barnets død. Dette synes vi i Løvemammaene var hjerterått og lite hensiktsmessig, og målet vårt har vært en endring før jul i år. Vi har fremmet lovforslag til alle partiene på Stortinget, da ordningen som ble fjernet i utgangspunktet var for streng, vi har hatt møter med partiene og fått uvurderlig god hjelp til å belyse saken i media av verdens tøffeste foreldre Kamilla og Mads. Sorgen over tapet av sønnen var like tung for dem begge, men bare en av dem fikk pleiepenger i tiden etter døden. Meningsløst og urettferdig. En belastning de skulle ha sluppet.

Nå har vi klart det igjen!

Kjell Ingolf Ropstad annonserte i dag at foreldre som har mottatt pleiepenger i 3 år eller mer, igjen vil få pleiepenger som en overgangsordning i 3 mnd. etter barnets død. I tillegg vil foreldre som har mottatt pleiepenger i 3 år eller mindre motta pleiepenger i 6 uker etter barnets død.

Dette er ikke 100% uttelling skal vi ta utgangspunkt i lovforslaget vårt, som innebærer at ALLE foreldre skal kvalifisere til overgangsordningen på 3 mnd. uavhengig av mottakslengde på pleiepenger, men det er jammen bedre enn ingenting. Og det beviser nok en gang at det nytter å kjempe for rettighetene sine!
Nå gjenstår å få klarhet i om den nye bestemmelsen om pleiepenger etter barnets død også inkluderer foreldre med graderte pleiepenger, noe den opprinnelige ikke gjorde. Vi følger med!

Tusen takk til alle som har støttet oss, og takk til KrF som forstår viktigheten av tid og omsorg, både før og etter døden inntreffer. En spesiell takk til Kamilla og Mads, som midt i sorgen over å ha mistet sin elskede Victor Elliot orket å kjempe slik at ingen foreldre skulle oppleve det samme som dem.

Denne seieren dedikeres til superhelten Victor Elliot ❤️ mai 2015 – april 2019 

Søk