Søk
Lukk denne søkeboksen.

Waqar

Varamedlem i regionslaget Løvemammaene Sør-Øst, og fast snapper på Snapchat-kanalen.

Bosted: Oslo.

Sivilstatus: Gift med Ayesha, og sammen har vi to barn. Eldste har diagnosene autisme og utviklingshemming. I jula 2018 fikk han akutt leversvikt pga. influensa. Han måtte fort levertransplanteres. Han ble lagt i kunstig koma og dialyse, og ble satt på prioritert venteliste i 72 timer i hele Skandinavia. Men det kom ingen lever. Blodverdiene steg og det kom til et punkt hvor det var stor fare for hjerneskade. Alternativet nå var å ta en bit av min lever og gi den til ham, men legene nektet å ta en del av min lever siden jeg også hadde influensa og var syk. Ayesha var gravid på dette tidspunktet, så heller ikke hun kunne donere. Det hele endte opp med at alle mine tre søsken meldte seg frivillig til å donere. Lillesøsteren min, Tehmina, var en perfekt match og donerte til slutt en del av sin lever slik at han kunne leve videre. Operasjonen var det fjerde tilfellet i hele Norge, der man tok en lever fra en såkalt living donor (levende donor). 

Hva gjør jeg? Daglig leder i Dar Fotografi, der jeg jobber med filmproduksjon og fotografering. Jobber også mye med veldedighet/pengeinnsamling til gode formål. Har vært fast snapper og informasjonsformidler i Løvemammaene siden 2021, og ble med i styret Løvemammaene Sør-Øst som varamedlem i 2023. 

Løvemammaene fant meg i sosiale medier og jeg startet først som gjest på Snapchat-kanalen. Senere fikk jeg tilbud om å være den første faste løvepappaen på Snapchat-kanalen, og det takket jeg fort ja til. Jeg er utrolig stolt av å være en del av en frivillig organisasjon som Løvemammaene. En organisasjon som jobber for levekårene og rettighetene til barn og unge med sykdom og funksjonsvariasjon. Det er altfor mange familier med kronisk sykdom som blir nedprioritert i samfunnet, og rett og slett glemt. Familien min er en av dem. Vi har gått den lange og tungvinte veien for å få det vi har krav på. Jeg vil være en del av en gruppe mennesker som brenner for akkurat dette. Som frivillig i Løvemammaene jobber man med å gjøre verden til en bedre plass for foreldre med kronisk syke barn, for barna det gjelder, men også for å spre kunnskap og informasjon slik at flere i samfunnet forstår utfordringene våre.

Sammen er vi sterkere!

Søk