ምድላይ
ነዚ ናይ ምድላይ ሳጹን ዕጸዎ።

BARN OG UNGES PSYKISKE HELSE PÅ RIKSHOSPITALET

I dag holdt vår lederduo, Bettina og Elin, foredrag for S-BUP (avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus) på Rikshospitalet, som en del av deres internundervisning for ansatte. Løvemammaene har fått midler fra Helse Sør-Øst til denne typen arbeid.

Vi var der for å fortelle mer om vårt arbeid og hva slags tilbud Løvemammaene har, som er relevant for pasienter som S-BUP følger opp. Vi fortalte også om våre erfaringer og hvordan vi kan samarbeide om et bedre helsetilbud til barn som trenger oppfølging i sykehus. Vi fortalte naturlig nok om Løvemammaenes hjelpetjeneste, Bære sammen og andre medlemstilbud vi har.

Vi snakket blant annet om hvordan det er viktig å komme på banen tidlig når man vet barn vil måtte ha langvarig oppfølging i spesialisthelsetjenesten for å forebygge tvangsbruk og traumer, og at foreldre må få informasjon om samtykke og retten til å si «nei». Familier må få informasjon om tilbud som finnes (som f.eks. S-bup, CL-team, interesseorganisasjoner, Pårørendesenter o.l.), og denne informasjonen må også ut til kommunene (helsestasjon o.l.).

Vi tok til ordet for at barn uten verbalt språk og som har diagnoser/utfordringer som gjør blodprøvetaking og prosedyrer vanskelig, er særlig sårbare og må møtes på dette. Her mener vi at å begynne med ASK (alternativ- og supplerende kommunikasjon) på alle barneavdelinger vil være helt essensielt!

Søsken som pårørende, behov for samkjøring og koordinering, og mer støtte fra spesialisthelsetjenesten (som faktisk har den høyeste kompetansen) inn mot kommunene var også et av temaene vi løftet. F.eks. er det viktig å etablere kommunikasjon i god tid før hjemkomst etter sykehusopphold – og ikke tro at kommunene bare tar over når familiene kommer hjem.

Det er mye vi har på hjertet når vi får komme å snakke med helsepersonell, så dette var bare et lite utdrag.

Vi er veldig takknemlige over å få møte engasjerte og dyktige mennesker som jobber med våre barn og unge, for å formidle barne- og pårørendeperspektivet slik at barna våre kan få en så god sykehushverdag som overhodet mulig.

እዋናዊ ኩነታት 618
ሰሙን ኣሬንዳል 1
ሕተት 20
ቅልል ምባል 16
ብሓባር ተሰከምዎ። 60
ኣተሓባባሪ ህጻናት 12
ናይ ህጻናት ምሕዋይ 114
ንህጻናት ዝምችእ ሆስፒታል 5
መንበሪ ገዛ 2
ቢፒኤ 49
እቲ መነጽር ተግባር 7
BUP 3
ሲኣርፒዲ 29
ዲጂታላይዜሽን ምግባር 5
ሞያዊ መዓልቲ 35
ኣስተምህሮ 110
ኣኼባ ወለዲ 8
መጽናዕትን መጽናዕትን 4
ትርፊ ግዜን ባህልን 7
ዛንታታት ካብ ኣባላት 27
እቲ ናይ ሓገዝ ኣገልግሎት 18
ምስማዕ 68
እታው 106
ተገዳስነት ፖለቲካዊ ስራሕ 258
ኮሚቴታት 87
ናይ ኮሙን ኣገልግሎት 26
ዋዕላ 21
ዜና መዋእል 14
ምስኡ ዝኸይድ ምስክር ወረቐት 59
ማዕርነት 42
ምስ ዝሓመመ ቆልዓ ህይወት 113
ኣንበሳ ኣደ ምኽርታት 22
ሚድያ 82
መድሃኒትን ኣመጋግባን። 10
ኣባል ሎቨማማነ 5
ርእይቶታት 11
ናይ ውሑዳት ኣረኣእያ 1
NAV 8
ካብ ቆልዓ ናብ ዓቢ ምስግጋር 3
እቲ ናይ ክንክን ኣበል ስጉምቲ 83
ምኽርን ምኽርታትን 24
ዞባዊ ጋንታታት 62
ጸጋታት ሰባት ኣብ Løvemammaene 3
መሰል 75
ቤት ትምህርቲ 5
ስናፕቻት። 14
ኣሕዋት ከም ቀረባ ዘመድ 13
እቲ ስፔሻሊስት ኣገልግሎት ጥዕና 29
ጥቕምን ረብሓን 12
ናይ ምስጋና ደብዳበ 6
መጓዓዝያ 6
ዩኒቨርሳል ዲዛይን 19
ዛንታታትና 16
ስራሕና 529
ምድላይ