ምድላይ
ነዚ ናይ ምድላይ ሳጹን ዕጸዎ።

DIALOGMØTE OM BARNEPALLIASJON

I dag har Nina Bakkefjord, Anne Kristine R. Myrseth og Eline G. Røkholt fra Løvemammaenes Barnepalliasjonskomité deltatt på dialogmøte om barnepalliasjon, etter initiativ fra Barnesykepleierforbundet og Norsk barnelegeforening. Det ble et godt møte der alle inviterte foreninger fikk formidle erfaringer og komme med innspill til videre arbeid rundt barnepalliasjon. 

Her er noen av flere innspill fra Løvemammaene: 

Barnepalliasjonsteamene ved sykehusene bør sitte med koordinator ansvar for tjenester rundt familier med alvorlig syke barn/ barn med palliasjonsbehov, og ha et ansvar for at den nasjonale retningslinjen blir fulgt også i kommunen. 

Sykehusene bør også påta seg i større grad enn i dag at de skal bidra til å sikre at hjemkommunene gir forsvarlige tjenester rundt disse barna. Større tydelighet og myndighet rundt hva som kreves av oppfølging og tjenester i barnets hjemkommune.

Koordinator ansvaret fra sykehuset bør være så sterkt at de skal holde i det også ut i kommunen og ikke minst følge opp.

Fylkesmannen tar pr i dag ikke hensyn til den nasjonale faglige retningslinjen når de vurderer forsvarlighet og klagesaker rundt barn med store medisinske behov og behov for barnepalliasjon. Det har erfaringer fra klagesak vist.
Dette må endres, men usikker på hvordan.

Det må opp og i virke, gode, kompetanserike, ressursrike barnepalliasjonsteam på hver barneavdeling. Team som kan komme sammen og kobles på når det trengs. Disse teamene bør uansett ha faste treffpunkter og holde på kompetanseutvikling og erfaringskompetanse gjennomgående. Det er viktig at det er satt sammen av tverrfaglig fagkompetanse, og at man ikke bare kobler på andre faggrupper kun når leger/sykepleiere mener det er nødvendig. De forskjellige faggruppene bør være en del av teamet kontinuerlig for å sikre tverrfaglighet og kompetanse og erfaringsutvikling hos alle.
Barnepalliasjonsteamene bør være integrert i barneavdelingene.
Oppfølging av etterlatte/ sorgarbeid er mangelvare. Dette må på plass både kommunalt og fra spesialisthelsetjenesten.

እዋናዊ ኩነታት 618
ሰሙን ኣሬንዳል 1
ሕተት 20
ቅልል ምባል 16
ብሓባር ተሰከምዎ። 60
ኣተሓባባሪ ህጻናት 12
ናይ ህጻናት ምሕዋይ 114
ንህጻናት ዝምችእ ሆስፒታል 5
መንበሪ ገዛ 2
ቢፒኤ 49
እቲ መነጽር ተግባር 7
BUP 3
ሲኣርፒዲ 29
ዲጂታላይዜሽን ምግባር 5
ሞያዊ መዓልቲ 35
ኣስተምህሮ 110
ኣኼባ ወለዲ 8
መጽናዕትን መጽናዕትን 4
ትርፊ ግዜን ባህልን 7
ዛንታታት ካብ ኣባላት 27
እቲ ናይ ሓገዝ ኣገልግሎት 18
ምስማዕ 68
እታው 106
ተገዳስነት ፖለቲካዊ ስራሕ 258
ኮሚቴታት 87
ናይ ኮሙን ኣገልግሎት 26
ዋዕላ 21
ዜና መዋእል 14
ምስኡ ዝኸይድ ምስክር ወረቐት 59
ማዕርነት 42
ምስ ዝሓመመ ቆልዓ ህይወት 113
ኣንበሳ ኣደ ምኽርታት 22
ሚድያ 82
መድሃኒትን ኣመጋግባን። 10
ኣባል ሎቨማማነ 5
ርእይቶታት 11
ናይ ውሑዳት ኣረኣእያ 1
NAV 8
ካብ ቆልዓ ናብ ዓቢ ምስግጋር 3
እቲ ናይ ክንክን ኣበል ስጉምቲ 83
ምኽርን ምኽርታትን 24
ዞባዊ ጋንታታት 62
ጸጋታት ሰባት ኣብ Løvemammaene 3
መሰል 75
ቤት ትምህርቲ 5
ስናፕቻት። 14
ኣሕዋት ከም ቀረባ ዘመድ 13
እቲ ስፔሻሊስት ኣገልግሎት ጥዕና 29
ጥቕምን ረብሓን 12
ናይ ምስጋና ደብዳበ 6
መጓዓዝያ 6
ዩኒቨርሳል ዲዛይን 19
ዛንታታትና 16
ስራሕና 529
ምድላይ