Søk
Lukk denne søkeboksen.

FY FLATE, VI VANT!

Det er lov til å grine en skvett nå. For dere: Vi greide det! Etter mer enn halvannet år med kamp om en rettferdig pleiepengeordning, har vi endelig fått rettet opp de urettferdige innstrammingene regjeringen innførte! Det kommer sent, men godt.

I dag klapper vi hverandre på skuldra, gir hverandre en high five – og griner en liten skvett. For vi hadde ikke greid dette uten hverandre – og uten dere. Og politikerne hadde ikke gjort noe hvis vi ikke hadde vært så mange som ropte så høyt om hvordan innstrammingene rammet. 

All jobbingen, med kronikkskriving på intensivavdelingen, med med utlevering av oss selv i media, med intense arbeidsøkter i forkant av politiske møter og høringer – den har tatt på. Og det har vært verdt det. Faktisk har det vært så verdt det at vi fortsetter kampen for syke og funksjonshemmede barns rettigheter gjennom organisasjonen Løvemammaene.

Sammen er vi sterke, og sammen kan vi gjøre en forskjell. Vi kan påvirke politikken som har så mye å si for hverdagen vår. Når vi greide å endre pleiepengeordningen – tenk hvor mye annet vi kan greie også! 

Men – for det er et men her: Vi har lært å ikke ta noen seire på forskudd. Der har vi blitt skuffet før, for å si det sånn. Vi vet fortsatt ikke nøyaktig hva endringene innebærer. Det vi vet, er at regjeringsplattformen er bekymringsverdig uforpliktende når det gjelder graderingsreglene. Likevel har rejgeringen fått en soleklar bestilling fra Stortinget om endringene som skal gjøres. 

Vi kommer selvsagt til å følge med på dem med argusøyne – og de slipper ikke unna anvaret sitt. For som dere (og de) vet:

Du kødder ikke med en løvemamma (eller -pappa)!

Skjermdump: Dagbladet
Søk