Søk
Lukk denne søkeboksen.

Helle Cecilie Palmer har skrevet bok om løvemammalivet

Helle er vara til Løvemammaenes sentralstyre, og har vært med helt siden starten. Nå har hun skrevet bok om erfaringene hun har gjort seg etter sju år som løvemamma.

Helle jobber til daglig som journalist og kommentator i Agenda Magasin, der hun ofte skriver tekster om velferdsstaten. Nå har engasjementet altså blitt til bok. Prosessen har tatt flere år, forteller hun.

– Det har vært tøft å skrive. Det er ikke en sånn bok som kan skrives i ett strekk, for det er utrolig emosjonelt å hente fram de tyngste og vondeste øyeblikkene jeg har opplevd. Men det har også vært terapeutisk, på en måte.

I boka forteller Helle om sjokket da yngstejenta Aurora, som da var fem måneder gammel, brått ble alvorlig syk og livet ble snudd på hodet. Noen år senere skjedde det samme med minstemann Snorre. Familien har lang erfaring i å forholde seg til et hjelpeapparat med ulike forvaltningsnivåer, avdelinger og enheter som ikke snakker sammen.

– Boka er en kritikk av det som ikke fungerer i velferdsstaten. Men jeg ville formidle kritikken gjennom min families historie. Arbeidet med pleiepengeaksjonen og senere Løvemammaene har lært oss at saklig kritikk som er flettet sammen med personlige historier treffer folk. Det er det jeg ønsker å gjøre med denne boka, sier Helle.

Det har også vært viktig for Helle å fortelle Auroras historie på en verdig og god måte. Aurora er et barn som ikke selv vil være i stand til å fortelle verden om hvem hun er. Bokas siste kapittel har Helle viet til å finne ut mer om hvem Aurora er – på godt og vondt.

– Vi vet ikke så mye om Auroras framtid, påpeker Helle. – Men vi går veien dit sammen.

Fredag 13. januar kunne vi se Helle fortelle sin historie på God Morgen Norge. Også Aftenposten og Dagsavisen har skrevet om Helle og boka.Les mer om boka på forlagets nettside.

Søk