Søk
Lukk denne søkeboksen.

Løvemammaene i møte med Funksjonsutstyr AS

Marlene Ramberg, varamedlem i sentralstyret, var i dag invitert til et spennende møte med Funksjonsutstyr AS, som er spesialister på innredning av baderom til eldre og mennesker med funksjonsvariasjoner. Etter presentasjon av både Funksjonsutstyr AS og Løvemammaene diskuterte vi et mulig samarbeid om å gjøre offentlige toaletter tilgjengelige for alle.

Visste du at mennesker gjennomsnittlig bruker toalettet åtte ganger per dag og at det å ha tilgang til et toalett regnes som en menneskerett? Likevel er det mange i Norge i dag som ikke har mulighet til å bruke offentlige toaletter.

Flere av oss i Løvemammaene og våre medlemsfamilier opplever at de toalettene som er ment å være tilpasset rett og slett ikke er tilpasset med våre barn i tankene. Dette kan for mange føre til at man velger bort familieaktiviteter i det offentlige rom, må avbryte aktiviteter for å dra hjem og bruke badet eller rett og slett må bytte på barnet sitt på toalettgulvet. Ingen av alternativene over er gode nok og det er ikke sånn det skal være. Dette er virkelig noe vi har lyst å bidra til å gjøre noe med og etter dagens møte tror vi at det kan være mulig.

Løvemammaene takker for møtet og håper dette kan markere startskuddet for et samarbeid som kan sørge for verdige og trygge løsninger for toalettbesøk og skift når man er på farten. 

Søk