Søk
Lukk denne søkeboksen.

Løvemammaene på Arendalsuka 2023

Løvemammaene deltok på Arendalsuka i år også. Riktig nok hadde vi ikke anledning til å ha stand hele uka i år, men vi fikk deltatt på flere gode og viktige arrangementer.

I år var Løvemammaene invitert av Aberia til å holde to egne arrangement i Aberia-huset på tirsdagen under Arendalsuka. Hanne Svensrud, styremedlem i sentralstyret, holdt det første foredraget i arrangementet “BPA utenfor boksen” som handlet om hvordan leve ett fullverdig liv med BPA. Janne Fjelde Thu, varamedlem i sentralstyret, holdt det andre foredraget i arrangementet “Snipp snapp snute, du er ute!” som handlet om BPA i barnehage, skole og videreutdanningsløp. Hun fortalte sin hjerteskjærende historie om hvordan livet kunne vært annerledes om Lucas hadde fått ha med sine BPA-assistenter i barnehagen. 

Dere kan se opptak fra begge foredragene ved å trykke dere inn på lenkene under:

BPA utenfor boksen

Snipp, snapp, snute – du er ute!

Onsdag i Arendalsuka var vår prosjektleder av hjelpetjenesten, Nina Bakkefjord, invitert til en paneldebattt i regi av AssisterMeg. Temaet var «Etterlysning i Norge! Hvor er alle de 10.000 menneskene som har rett på BPA?»

En innholdsrik og spennende debatt der Nina Bakkefjord fortalte om alle sakene vi har i hjelpetjenesten som får avslag på BPA til barn. Styremedlem Hanne var med som mamma som har fått avslag fra kommune, og deretter fått medhold fra statsforvalter.

De andre debattdeltakerne var:   

– Tove Elise Madland (AP), Stortingsrepresentant fra Helse- og omsorgskomitéen 
– Karl Haakon Sævold, Nestleder i Handikappede Barns Foreldreforening (HBF) 
– Martine Eliasson, Politisk rådgiver i ULOBA 
– Tor Omar Nyquist, Advokatfirmaet Lippestad 
– Håkon Haugsbø, Debattleder 

Se debatten ved å trykke på linken under:

ETTERLYSNING – SAVNET I NORGE! – HVOR ER DE 10 000 MENNESKENE SOM HAR RETT PÅ BPA?

Løvemammaene var deretter invitert til en diskusjon rundt barns rett til å bo med familien på torsdagen. Løvemammaene takker JAG Assistanse for å sette et viktig tema til debatt i Arendalsuka. Bente Berg fra Løvemammaene startet med å fortelle om den ekstremt krevende situasjonen mange familier som har barn med alvorlig sykdom eller funksjonshindringer står i til daglig. Hun fremhevet at vi trenger gode og varierte avlastningstilbud. Vi trenger både BPA, avlastningsbolig og barneboliger. Det må være et reelt valg om hva som er den beste løsning for den enkelte familie. Det beste for barnet er at de som skal hjelpe viser familien respekt og anerkjennelse ved å lytte til hva foreldrene sier. Det er vi foreldre som kjenner situasjonen og vi vil det beste for barnet. 

Se opptak fra hele debatten ved å trykke på linken nedenfor:

Barns rett til å bo med familien!

Løvemammaene er veldig takknemlige overfor alle som har invitert oss til å delta på deres arrangementer under Arendalsuka 2023.

En ekstra tusen takk til løvevennen vår Aberia som har gjort det mulig for oss å reise ned til og delta på Arendalsuka, som har lånt oss lokaler slik at vi har kunnet ha egne arrangement, og hjulpet oss med live streaming. Vi setter stor pris på å bli gitt en så viktig plattform for å dele vårt budskap!

Søk