Søk
Lukk denne søkeboksen.

SEIER TIL STOMIAKSJONEN

De fleste begrensningene i stomiutstyr reverseres etter press fra blant andre Løvemammaene! Dette er en stor delseier i en kamp som skulle vært unødvendig å måtte kjempe.

Les hele saken i Dagbladet HER.

«1. januar 2020 innførte Helfo en antallsbegrensning på en rekke typer medisinsk utstyr for personer med utlagt tarm. Endringer medførte mange tusen kroner i ekstra utgifter for personer med utlagt tarm. Enkelte har tatt opp forbrukslån for å kjøpe utstyret de er avhengig av, og foreldre har begrenset barns aktivitetsnivå for å spare på utstyret. Helseminister Bent Høie (H) er også trukket inn i saken, og særlig SV har i Stortinget bedt statsråden ta affære. En rekke sterke brukerhistorier har også blitt trukket fram i mediene.»

Vi er enormt glade for at regjeringen nå har bestemt å reversere dette kuttet. Nå kan Daniel på 5 år og andre barn slippe begrensninger på aktiviteter. Nå kan barn og voksne med stomi, slappe mer av i forhold til fare for ekstra lukt pga lekkasjer, da tykningsmiddelet var på listen over kvoter. Man kan slippe å isolere seg mer fordi man var redd for dette. Man kan igjen skifte stomiplater uten å være sparsommelig med plasterfjerner spray, og trenger man plateforlengere så er dette også uten begrensning.

Det må likevel presiseres at det fortsatt er kvote på poseklips og stomibelter, og vi kommer ikke til å gi oss på disse punktene heller! HURRA, HURRA! Det nytter å kjempe! Takk til alle i «stomiaksjonen» og alle interesseorganisasjoner som har stått på barrikadene for å få dette til!

Superhelten Heli med stomi.

Søk