ምድላይ
ነዚ ናይ ምድላይ ሳጹን ዕጸዎ።

ማዕርነትን ኣድልዎን

I dette skrivet kan du lese om forskjellene mellom Likestillings- og diskrimineringsombudet og Diskrimineringsnemnda, og hva disse instansene kan hjelpe deg med dersom du eller barnet ditt opplever å bli diskriminert.

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO)

Likestillings- og diskrimineringsombudet er til for dem som blir urettferdig behandlet og diskriminert. Ombudet samarbeider med alle som tilstreber likestilling og mangfold og er imot diskriminering. Det er gratis å få veiledning og man kan kontakte ombudet om man trenger råd og/eller veiledning her.

Ombudet og Diskrimineringsnemnda er to ulike organer.
Diskrimineringsnemnda behandler klager om diskriminering/trakassering, mens ombudet gir veiledning i regelverket. Ombudet har praktiske råd hvis man skal sende en klage til Diskrimineringsnemnda, de finner du ኣብዚ.

Ombudets sentrale oppgave er å gi veiledning i saker om diskriminering. De kan gi veiledning om blant annet diskrimineringsregelverket, gi innspill til hvordan saken kan løses på egen hånd eller henvise til riktig instans hvis ikke ombudet kan hjelpe.

For at forskjellsbehandling eller trakassering skal være i strid med likestillings- og diskrimineringsloven, må det ha skjedd på grunn av et diskrimineringsgrunnlag.

Liste over diskrimineringsgrunnlagene i loven

Du kan også lese mer om de ulike temaene, som f.eks. skole og utdanning, universell utforming og offentlige tjenester ኣብዚ.

Diskrimineringsnemnda

Diskrimineringsnemnda behandler saker om diskriminering, trakassering, seksuell trakassering og gjengjeldelse. Det er gratis å få en sak behandlet av nemnda, og partene velger selv om de vil bruke advokat.

Hele klageprosessen kan gjennomføres digitalt.

Diskrimineringsnemnda er et nøytralt organ og gir derfor ikke råd eller konkret veiledning til noen av partene.

Diskrimineringsnemnda avgjør klager om diskriminering, trakassering og gjengjeldelse. En part, ombudet eller andre med rettslig klageinteresse kan ta en sak inn for rådet. Her kan du sende inn en klage.

Nemnda skal være et reelt alternativ til domstolsbehandling i disse sakene, og spiller en viktig rolle i rettsutviklingen på likestillings- og antidiskrimineringsfeltet. 

Nemnda kan pålegge stans, rettelse og andre tiltak som er nødvendige for å stoppe diskriminering, trakassering eller gjengjeldelse samt for å hindre gjentakelse. Videre kan Diskrimineringsnemnda fatte vedtak om tvangsmulkt for å sikre gjennomføring av et pålegg, dersom fristen for å etterkomme pålegget har gått ut.

Virksomheten ligger inn under Kultur- og likestillingsdepartementet.

እዋናዊ ኩነታት 618
ሰሙን ኣሬንዳል 1
ሕተት 20
ቅልል ምባል 16
ብሓባር ተሰከምዎ። 60
ኣተሓባባሪ ህጻናት 12
ናይ ህጻናት ምሕዋይ 114
ንህጻናት ዝምችእ ሆስፒታል 5
መንበሪ ገዛ 2
ቢፒኤ 49
እቲ መነጽር ተግባር 7
BUP 3
ሲኣርፒዲ 29
ዲጂታላይዜሽን ምግባር 5
ሞያዊ መዓልቲ 35
ኣስተምህሮ 110
ኣኼባ ወለዲ 8
መጽናዕትን መጽናዕትን 4
ትርፊ ግዜን ባህልን 7
ዛንታታት ካብ ኣባላት 27
እቲ ናይ ሓገዝ ኣገልግሎት 18
ምስማዕ 68
እታው 106
ተገዳስነት ፖለቲካዊ ስራሕ 258
ኮሚቴታት 87
ናይ ኮሙን ኣገልግሎት 26
ዋዕላ 21
ዜና መዋእል 14
ምስኡ ዝኸይድ ምስክር ወረቐት 59
ማዕርነት 42
ምስ ዝሓመመ ቆልዓ ህይወት 113
ኣንበሳ ኣደ ምኽርታት 22
ሚድያ 82
መድሃኒትን ኣመጋግባን። 10
ኣባል ሎቨማማነ 5
ርእይቶታት 11
ናይ ውሑዳት ኣረኣእያ 1
NAV 8
ካብ ቆልዓ ናብ ዓቢ ምስግጋር 3
እቲ ናይ ክንክን ኣበል ስጉምቲ 83
ምኽርን ምኽርታትን 24
ዞባዊ ጋንታታት 62
ጸጋታት ሰባት ኣብ Løvemammaene 3
መሰል 75
ቤት ትምህርቲ 5
ስናፕቻት። 14
ኣሕዋት ከም ቀረባ ዘመድ 13
እቲ ስፔሻሊስት ኣገልግሎት ጥዕና 29
ጥቕምን ረብሓን 12
ናይ ምስጋና ደብዳበ 6
መጓዓዝያ 6
ዩኒቨርሳል ዲዛይን 19
ዛንታታትና 16
ስራሕና 529
ምድላይ