Søk
Lukk denne søkeboksen.

Ungdom og sorg – av og for unge som sørger

I dag lanseres en ny nettside for deg som er ungdom, eller som står nær en ungdom som sørger.

Noen ungdommer opplever å miste søsken, venner eller en forelder i løpet av sin ungdomstid. Hvordan er det egentlig å være ung midt i en stor sorg, og hva kan vi gjøre for å hjelpe? På nettsiden er det samlet faglige råd og ulike historier fortalt av ungdom selv. Her finner du ulike historier og opplevelser av det å sørge, og hva som har hjulpet dem underveis.

Det unike med nettsiden er kombinasjonen av historier fra unge som forteller fra eget liv, sammen med fagkunnskap om sorg og sorgstøtte. Her finnes oppdatert informasjon om rettigheter for elever, dersom skolegangen blir problematisk som følge av sorg. Skoleansatte kan finne råd om tiltak for støtte, både for akutt oppfølging og over tid.

Flere års arbeid ledet av LUB i samarbeid med LEVE ligger bak ungdomogsorg.no. Det er Bære sammen sin prosjektleder Eline Grelland Røkholt som er hovedforfatter av nettstedet. Hennes sønn William er også en av ungdommene som har bidratt med sin historie. Han hadde gått fem dager på videregående da lillebroren Andreas døde etter å ha vært alvorlig syk hele livet. Du kan lese om Williams erfaringer med skolen, og andre historier fra søsken på nettsiden.

Del gjerne linken med alle du tenker kan ha nytte av å vite mer om ungdom og sorg.

https://ungdomogsorg.no

Søk