Søk
Lukk denne søkeboksen.

”FRYKTER FOR UTFALLET OM IDA (10) FÅR KORONA”

Jannicke Sivertsen, Vårt land, Løvemammaene, Covid-19

Samtidig som skoleåret er godt i gang, skyter smitten i været. Jannicke frykter det verste dersom den alvorlig syke datteren blir smittet, og mener barna i risikogruppen er glemt.

Vårt Land har skrevet om vårt kjære styremedlem Jannicke. Hun er mamma til Ida på 10 år, som er et av landets om lag 4.000 alvorlig syke barn. Hun har en muskelsykdom som gjør at hun er avhengig av pustetekniske hjelpemidler. Dersom hun får korona, frykter familien et svært alvorlig sykdomsforløp – eller noe enda verre.

– Siden de nå har åpnet sånn opp, er det med klump i magen vi sender Ida til skolen. Får hun korona, kan hva som helst skje, sier Jannicke til VL. Hun opplever at det snakkes lite om de sårbare barna fordi man er redde for ny runder med strenge restriksjoner.

Videre presiserer VL: «Selv om smitten er høyere enn noen gang, er samfunnet betydelig likere seg selv nå enn da særlig eldre og personer i risikogruppen skulle vernes for halvannet år siden. Dette er noe Løvemammaene, en organisasjon som jobber for rettighetene til syke og funksjonshemmede barn og unge, har reagert sterkt på.»

Les reportasjen i sin helhet her.

Søk