“LIFE HACKS” OG ANDRE TIPS

life hacks, løvemammaene

Livet som løvemamma og løvepappa byr ofte på utfordringer som gjør at vi må tenke kreativt og nytt. Her har vi samlet noen av våre tips og tricks, rett og slett noen life hacks som gjør hverdagen litt enklere.

RÅSKOG FRA IKEA

Genial oppbevaring av CPAP, BiPap, respirator, forstøverapparat, matpumpe osv.
Man kan f.eks. feste enkelte fortøvere på siden med fester.

Trykk på bildet for å komme til produktet.


POWER BANK

En powerbank til mobil er selvfølgelig noe for alle og enhver, men spesielt viktig for foreldre som må være tilgjengelige hele tiden. Powerbank er en liten bærbar mobillader man kan ha i veska eller f.eks. i bilen, og som sørger for at du ikke går tom for batteri, f.eks. midt i samtaler med instanser når man er på farten.

Powerbank fra Teknikmagasinet. Trykk på bildet for å komme til produktet.


SPRØYTER

Perfekt til kakepynting og glasur. Pepperkakene har aldri sett finere ut!


HC-VOGN

Lei av at vognen til barnet ditt som brukes som rullestol blir håndtert for røft? F.eks. på reise når den sendes som bagasje på fly. Eller at folk ikke forstår hvorfor du bruker HC-plassen på bussen? Et skilt som dette kan være nyttig å ha festet på vognen. Dere kan lagre dette bildet, printe det ut og laminere det.

Dersom dere ikke orker eller kan lage skilt selv, kan det bestilles her (Obs! Mulig tollavgift).


LAMINERINGSMASKIN

En lamineringsmaskin er fint å ha om man skal lage symbolkort, visuell dagsplan, bruke bilder og symboler til å markere ulike ting i huset og den type bruk, f.eks. til barn med utviklingshemming og barn med språkvansker.

Lamineringsmaskin fra Clas Ohlson. Trykk på bildet for å komme til produktet.


IKEA MELKEVISP

Denne er helt super til å blande ut medisiner i pulverform uten klumper.

Trykk på bildet for å komme til produktet.


SETEBELTE-COVER

Det finnes ei fantastisk dame på Facebook som lager setebelte-cover med medisinsk informasjon til bruk i bil. Hun heter May Britt Jacobsen og kan søkes opp her (send henne melding på Facebook Messenger for å bestille). Disse setebelte-cover’ene fungerer slik at dersom man skulle være så uheldig å havne i en bilulykke, vil førstemann til ulykkesstedet og helsepersonell se/få tilgang på den viktige medisinske/praktiske informasjonen de trenger. F.eks. om barnet ditt reagerer voldsomt pga. autisme, har diabetes eller har noen medisiner det absolutt ikke kan få.


PERSONLIG ALMANAKK

En almanakk som passer løvemamma-livet perfekt!
Hos Personlig Almanakk kan man designe både forside, mye av innholdet, farger og baksiden selv. Du kan lage en forside bestående av bildecollage med dine favorittbilder, motiverende quotes, eller ferdige motiver som ligger som forsidevalg på nettsiden. Inni almanakken kan du velge design, bl.a. kolonnetyper, farger, ulike bokser (middagsoversikt, trening, fargelegging, gjøremål m.m.), blanke og linjerte sider til f.eks. møtenotater, sider med to do-lister og trackers. Sistnevnte er genial til holde oversikt over alt fra epilepsianfall, inkontinens, måltider, infeksjoner, meltdowns, oppkast, bivirkninger fra medisiner og andre symptomer, noe som kan være veldig greit å ta med til lege/behandler.

De utviskbare rollerballpennene vi sverger til har blekk som kan viskes bort. Skriv, visk bort, skriv igjen – nesten helt magisk! Med den uutslitelige visketuppen kan du bruke friksjon for å viske, uten å skade papiret.


AKUTTBAG / MEDISINBAG

Disse type bagene er supre til oppbevaring av medisiner, medisinsk utstyr, klesskift m.m. når man er på farten, ved innleggelser, akuttsituasjoner eller som en beredskapsbag. De kommer i ulike størrelser og varianter, og har mange både små, medium og store rom inni, samt flere lommer og mindre rom med gliselås. Praktisk, alt på et sted og lett å finne fram når det haster!


DYMO MASKIN

Dymo er en brukervennlig, håndholdt merkemaskin for organisering både hjemme, f.eks. til merking i medisinrom/medisinskap og hyller med utstyr. Maskinen har ulike tegnstørrelser og tekstsnitt, og funksjoner som symboler, skygger, bakgrunn, rammer, understrekning og vertikal utskrift.


DRAMMEGLASS FRA IKEA

Disse små glassene kan gi enklere håndtering av drikke, f.eks. hos barn med spisevegring, driver med spisetrening, eller som av andre årsaker strever med mengde. De er også gode å bruke som miljøvennlige medisinkopper og til munnstell.

For flere gode råd ang. spisevegring og spisetrening – se her!

Trykk på bildet for å komme til produktet.

Scroll to Top