Søk
Lukk denne søkeboksen.

«Life hacks» for løveforeldre

life hacks, løvemammaene

Livet som løveforeldre byr ofte på utfordringer som gjør at vi må tenke kreativt og nytt. Her har vi samlet noen av våre tips og tricks, rett og slett noen life hacks som gjør hverdagen litt enklere. Dette er anbefalinger basert på våre erfaringer og dere må selvfølgelig gjøre selvstendige vurderinger om hvorvidt disse tipsene kan passe for dere.

Det er heller ingen uttømmende liste, så vi tar gjerne imot flere gode tips!

Råskog fra IKEA

Dette trillebordet er helt genialt til oppbevaring av f.eks. CPAP, BiPap, respirator, forstøverapparat, matpumpe, stomiutstyr osv. Man kan f.eks. feste enkelte forstøvere på siden med fester. Og så er det veldig enkelt å flytte den til og fra, eller ut av syne når man ikke bruker den.

Trykk på bildet for å komme til produktet.


Sprøyter til kakepynt

Perfekt til kakepynting og glasur. Pepperkakene har aldri sett finere ut!
Setter du en sprøytetut på blir muffins- og pepperkakepynting lekende lett.


Vognskilt og bagskilt

Lei av at vognen til barnet ditt som brukes som rullestol blir håndtert for røft? F.eks. på reise når den sendes som bagasje på fly. Eller at folk ikke forstår hvorfor du bruker HC-plassen på bussen? Et skilt som dette kan være nyttig å ha festet på vognen.

Det samme gjelder oppbevaring, transport og hensyn til medisinsk utstyr og medisiner man må ha med seg. Da kan det være lurt å merke bag, koffert eller det medisinske utstyret man ønsker folk skal ta hensyn til med et lite skilt som dette.


Lamineringsmaskin

En lamineringsmaskin er fint å ha om man skal lage symbolkort, visuell dagsplan, bruke bilder og symboler til å markere ulike ting i huset og den type bruk, f.eks. til barn med utviklingshemming og barn med språkvansker.

Lamineringsmaskin fra Clas Ohlson.


IKEA melkevisp

Denne melkevispen er helt super til å blande ut medisiner i pulverform uten at den klumper seg, f.eks. Movicol.

Trykk på bildet for å komme til produktet.


Setebelte-cover med viktig informasjon

Det finnes ei fantastisk dame på Facebook som lager setebelte-cover med medisinsk informasjon til bruk i bil. Hun heter May Britt Jacobsen og kan søkes opp her (send henne melding på Facebook Messenger for å bestille). Disse setebelte-cover’ene fungerer slik at dersom man skulle være så uheldig å havne i en bilulykke, vil førstemann til ulykkesstedet og helsepersonell se/få tilgang på den viktige medisinske/praktiske informasjonen de trenger. F.eks. om barnet ditt reagerer voldsomt pga. autisme, har diabetes eller har noen medisiner det absolutt ikke kan få.


Power bank

En power bank til mobil er selvfølgelig noe for alle og enhver, men spesielt viktig for foreldre som må være tilgjengelige hele tiden. Power bank er en liten bærbar ladebank som man kan ha i veska eller f.eks. i bilen, og som sørger for at du ikke går tom for batteri, f.eks. midt i samtaler med instanser når man er på farten, eller til mini sin iPad.


Personlig Almanakk

En almanakk som passer løvemamma-livet perfekt!
Hos Personlig Almanakk kan man designe både forside, mye av innholdet, farger og baksiden selv. Du kan lage en forside bestående av bildecollage med dine favorittbilder, motiverende quotes, eller ferdige motiver som ligger som forsidevalg på nettsiden. Inni almanakken kan du velge design, bl.a. kolonnetyper, farger, ulike bokser (middagsoversikt, trening, fargelegging, gjøremål m.m.), blanke og linjerte sider til f.eks. møtenotater, sider med to do-lister og trackers. Sistnevnte er genial til holde oversikt over alt fra epilepsianfall, inkontinens, måltider, infeksjoner, meltdowns, oppkast, bivirkninger fra medisiner og andre symptomer, noe som kan være veldig greit å ta med til lege/behandler.

De utviskbare rollerballpennene vi sverger til har blekk som kan viskes bort. Skriv, visk bort, skriv igjen – nesten helt magisk! Med den uutslitelige visketuppen kan du bruke friksjon for å viske, uten å skade papiret.


Akuttbag / medisinbag

Disse type bagene er supre til oppbevaring av medisiner, medisinsk utstyr, klesskift m.m. når man er på farten, ved innleggelser, akuttsituasjoner eller som en beredskapsbag. De kommer i ulike størrelser og varianter, og har mange både små, medium og store rom inni, samt flere lommer og mindre rom med gliselås. Praktisk, alt på et sted og lett å finne fram når det haster!


Dymo-maskin

Dymo er en brukervennlig, håndholdt merkemaskin for organisering både hjemme, f.eks. til merking i medisinrom/medisinskap og hyller med utstyr. Maskinen har ulike tegnstørrelser og tekstsnitt, og funksjoner som symboler, skygger, bakgrunn, rammer, understrekning og vertikal utskrift.


Drammeglass fra IKEA

Disse små glassene kan gi enklere håndtering av drikke, f.eks. hos barn med spisevegring, driver med spisetrening, eller som av andre årsaker strever med mengde. De er også gode å bruke som miljøvennlige medisinkopper og til munnstell.

For flere gode råd ang. spisevegring og spisetrening – se her!

Trykk på bildet for å komme til produktet.

Søk