BETYDNING AV HJELPEMIDLER I BARNEPALLIASJON

I dag var Eline Grelland Røkholt og Marlene Ramberg fra Løvemammaenes Barnepalliasjonskomité invitert til å holde foredrag under fagdagen til fysio- og ergoterapitjenesten for barn og unge i Lillestrøm. 

Hva er viktig for denne faggruppen å tenke på i møtet med oss? 

Barn i palliasjon har ofte et annerledes utgangspunkt enn veldig mange andre som benytter seg av disse tjenestene, her handler det ofte ikke om å trene opp noe, men bevare det barnet har og kan lengst mulig. Det handler om et følelsesmessig kaos og dyp sorg og midt i alt dette skal man forholde seg til en hel haug ulike mennesker og instanser. Det skal søkes om tjenester og hjelpemidler, tjenester og hjelpemidler man kanskje må bruke tid på å vende seg til og skamme seg over at man ikke klarer å glede seg over med en gang. Måten vi blir møtt på kan være så utrolig avgjørende for så mye.  

Vi i Løvemammaene setter stor pris på å få muligheten til å fremme foreldreperspektivet for ulike faggrupper. Mellom oss sitter vi med uendelig mange erfaringer i møtet med ulike instanser og det som kommer tydelig frem er hvor mye de små tingene betyr, både på godt og vondt. For de minnene som virkelig har manifestert seg i våre hoder handler nettopp om de små tingene, de tingene man kanskje tenker ikke betyr noe. Vi håper at det å dele våre erfaringer og personlige historier kan ha en betydning for hvordan familier som oss blir møtt i fremtiden. 

Bildebeskrivelse: Eline fra Barnepalliasjonskomiteen står foran en Power Point-presentasjon med Løvemammaenes logo.

Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker et foredrag fra Løvemammaene!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Rull til toppen