Søk
Lukk denne søkeboksen.

MØTE MED FESTIVITETEN KONSERTHUS I HAUGESUND

Den 29. september hadde vårt styremedlem Jannicke Sivertsen møte med konserthussjef, Tom Erik Anfinsen og produsent, Petter Losnegård ved Festiviteten konserthus i Haugesund. Målet med møtet var å drøfte og forhåpentlig løse noen problemstillinger rundt bruken av ledsagerbevis.

Løvemammaene tok initiativ til dette møtet etter at Janickes datter, som har ledsagerbevis opplevde å ikke få bestilt billetter til Festiviteten med denne ordningen over nett. På nettsiden fikk hun beskjed om at hun som kunde og holder av ledsagerbeviset, fysisk måtte møte opp på billettkontoret etter at billettene var lagt ut for salg. Da datteren gjorde dette var billettene allerede utsolgt. Dette synes Jannicke var helt urimelig og tok dermed kontakt med arrangør. Mange av oss som har barn med funksjonsnedsettelse vet at det å komme seg ut av døren mange ganger kan kreve en hel del.

I møtet diskuterte de hvordan man med ledsagerbevis på enklest mulig måte bør kunne reservere og bestille billetter på nett, på lik linje med funksjonsfriske. Festiviteten i Haugesund var mer enn villige til å få til en løsning og endret praksis samme dag! 

Frem til en permanent løsning er på plass, for alle landets konserthus, kan man nå bestille billetter til Festiviteten konserthus direkte på mail og hente de ut samme dag som  forestillingen/konserten er. Festiviteten oppdaterte sine nettsider senere samme dag med de nye retningslinjene  etter at Vårt styremedlem Jannicke har vært med å godkjenne den midlertidige ordningen.

 Jannicke og Festiviteten i Haugesund skal jobbe videre i felleskap slik at det blir etablert en felles praksis i regionen, gjerne også på landsbasis, for enklere og mer ryddige forhold rundt tilbudet om ledsagerbevis.De skal også jobbe videre med å få avklart hvem som skal dekke kostnadene for denne løsningen. I dag har ingen som tilbyr å bruke ledsagerbevis noen form for refusjon/kompensasjon fra kommunen som utsteder ledsagerbevis. De må ta hele kostnaden selv.

Løvemamma Jannicke takker Festiviteten i Haugesund for et fint møte og ser frem til videre samarbeid.

nb_NONorsk bokmål
Skroll til toppen
Søk