Søk
Lukk denne søkeboksen.

STÅENDE APPLAUS PÅ LANDSKONFERANSEN I PALLIASJON

I dag holdt Janne i Løvemammaenes barnepalliasjonskomité foredrag for 650 deltakere på Landskonferansen i palliasjon i Molde, til stående applaus fra publikum. Hun fortalte om livet med Lucas, en familie i krise og hvordan de ønsker å bli møtt av helsepersonell når livet vender.

I dag holdt Janne (medlem av barnepalliasjonskomiteen) foredrag i Molde på landskonferansen i palliasjon. Tema for foredraget var «En familie i krise – Hvordan ønsker man å bli møtt av helsepersonell?»

Det å få et palliativt barn er ekstremt tøft. Å vite at barnet ditt vil ha en tidlig død er brutalt. Da har det stor betydning hvordan foreldre og søsken blir møtt og ivaretatt av helsepersonell. Janne delte sine erfaringer – både gode og dårlige.

Et av momentene hun dro frem var totalpakken. Hun snakket om parforhold, søsken, jobb, tap av sosialt liv og vennskap. Hun fortalte og om viktigheten av å ta seg god tid i møte med foreldrene, samt den ikke-eksiterende oppfølgingen etter Lucas døde. Hun var også tydelig på at leger og helsepersonell må våge å ta de vanskelige samtalene med foreldre på et tidlig nok tidspunkt.

Det var mange som fikk en ny og helt unik innsikt i hva familier til barn i palliasjon trenger, og Janne fikk stående applaus etter endt foredrag. Videoen under taler for seg.

Søk